Udsnit fra bogen

”Hvem var hun, den virkelige Karen Blixen? Jeg ville lære mere om denne kvinde, som nu entrerede mit liv for anden gang. Der gik ikke mange dage, førend jeg sad med bogen bag filmen, ”Den Afrikanske Farm”, og lappede den grådigt i mig. Snart blev jeg altfortærende. Jeg læste hendes værker, jeg læste om hendes liv, jeg læste om hendes sorg og fandt derigennem et bearbejdningsrum til min egen. Hvis Karen kunne overleve med ”hul i hjertet”, så kunne jeg måske også? Men hvor fandt hun sin styrke, hvordan satte hun sin kurs mod fremtiden? Min store interesse for Karen var vakt.”

Citat af Karen Blixen

”Vi må præge livet, mens vi har magt over det, at det ikke skal lukke sig, når vi går ud af det, uden spor”

Beskrivelse af bog

På min 50 års fødselsdag sidder jeg midt på plænen foran Karen Blixens farm i Kenya. I mere end 30 år har jeg været inspireret af Karen Blixens historie og hendes fortællinger og endelig befandt jeg mig nede på hendes farm. Jeg havde forestillet mig, at rejsen til hendes afrikanske hjem ville blive en slags afrunding af en lang kunstnerisk rejse. I stedet blev det begyndelsen på en personlig, indre rejse, som har udmøntet sig i denne bog.

Bogen i sig selv er også tænkt som en rejse – en rejse ind bag billedfladen, ind i de åbne spørgsmål: Hvorfor min livslange fascination af Karen Blixen? Hvorfor maler jeg hende og dyrene fra Afrika gang på gang?

Jeg har valgt at søge svarene gennem et anderledes udtryk: En tekstlig og visuel collage, hvor maleri, fotos, personlige historier bidrager med hver deres del af fortællingen. Kapitlerne kan læses i rækkefølge eller du kan følge din egen vej og kigge og læse som du har lyst; Om kunsten som skæbnevalg. Om sorgen over at miste. Om kunstnerens evige tvivl, længslen, som aldrig er på standby, og angsten, som ryster og lammer. Og om håb og ikke mindst viljen til at konvertere de svære følelser til en positiv drivkraft – og til kunst.