”Vi må præge livet, mens vi har magt over det, at det ikke skal lukke sig, når vi går ud af det, uden spor”

Karen Blixen

Flotte og vise ord skrevet af en stor forfatterinde, som har inspireret mig meget gennem årene. Hun satte så sandelig et markant og eftertrykkeligt aftryk med sit forfatterskab og sit livsvirke i det hele taget. Men mindre kan også gøre det og sætningen ovenfor, som stammer fra et af hendes første værker ”Eneboerne” har altid inspireret mig til at gøre mig umage med at præge mit eget liv på bedste vis.

Med disse ord i tankerne vil jeg gerne have fornøjelsen af at invitere dig indenfor på min opdaterede website? Min side har i de forløbne uger og måneder gennemgået en tiltrængt renovering. Men nu synes jeg, at den på bedste vis repræsenterer mig og mit kunstneriske univers som det tager sig ud lige nu.

Kunsten

Gennem hele mit virke som kunstmaler er jeg atter og atter vendt tilbage til især disse motiver: Portrætfortolkninger af Karen Blixen og dyrene i hendes Afrika, Elefanten, Næsehornet, Løven, Bøflen og Leoparden i alle deres afskygninger.

De fem store dyremastodonter fra Afrikas savanne har altid fascineret mig. Jeg kan blive ved med at portrættere de imponerende dyr. På intet tidspunkt er jeg blevet mødt af en mæthedsfornemmelse. Jeg forsøger konstant at udvikle mit maleri. Der er rigtig mange lag af olie maling i mine malerier og jeg eksperimenterer konstant med mønstre i den halvvåde maling. Jeg skraber lag af og kradser ned i de mange lag af olie maling. Jeg forsøger som udgangspunkt at styre selve maleprocessen men for det meste må jeg helt overgive mig til udviklingens vilkårlige gang. Men egentligt er det vel også heri udfordringen, selve spændingen samt forventningerne gemmer sig. Men motiverne afsøger jeg igen og igen. ”Hvordan kan det nu være?

Hvordan jeg kommer til udtryk i mine malerier

Jeg startede, i sin tid, ud med forsigtige, lidt tøvende malerier med en sart og måske delikat streg. Farverne ofte blåligt kølige og næsten udviskede. Tilbageholdende i deres udtryk. Som om jeg ikke ville eller turde tiltrække mig for megen opmærksomhed!! Efterhånden som årene går bliver jeg mere kæk i min streg og farver. Motivet træder markant frem på lærredet. Jeg tør lidt mere. Måske et begyndende tegn på, at jeg i det små begynder, at stå ved mig selv som kunstner. Farverne bliver mere klare og stærke. Med tiden finder jeg gradvist mit eget udtryk og mine foretrukne motiver.

Helt privat

Til daglig er jeg så heldig at bo nær skov og strand i Risskov kun få kilometer udenfor det centrale Århus. Her bor jeg  sammen med min skønne, dejlige familie.

Det er også her, at jeg har mit Atelier samt Galleri hvor du er meget velkommen til at komme forbi og kigge indenfor efter aftale eller når jeg et par gange om året holder åbent hus.

Halvdelen af året bor og arbejder jeg i Sydfrankrig hvor jeg både har en dejlig bolig beliggende mellem Cannes og Grasse. Her har jeg også et Atelier og hvis du er på disse kanter skal du ligeledes være så velkommen til at kigge forbi. Blot giv mig et ring på mobil nummer 40 594765

Hernede i Frankrig  samler jeg både inspiration, henter mine oliefarver hos ”min personlige” leverandør samt forsøger at gå i sporet af de store gamle mestre hvor jeg prøver at fornemme og sanse naturens eget farvespil men det er også her i Sydfrankrig at jeg drager hen når jeg skal have arbejdsro til mine bog projekter.